تمام مناطق تهران

حساب کاربری

برقکار اندرزگو

برقکار پارس خدمت

اعزام برقکار اندرزگو زیر نیم ساعت به صورت شبانه روزی 

برقکار اندرزگو

اندرزگو یک منطقه در شمال تهران است. این محدوده یکی از گران قیمت ترین محدوده های تهران است که از امکانات بسیار بالایی برخورد دار است این محدوده طرفدار های بسیار زیادی دارد. بلوار اندرزگو از شمال با برقکار کامرانیه و نیاوران و از غرب با چیذر و کریمی و از شرق با اقدسیه و پاسداران و از جنوب با برقکار فرمانیه و اختیاریه همجوار است‌.

خیابان اندرزگو را به سرافرازی از سید علی اندرزگو نامگذاری کرده اند.

بلوار اندرزگو را از سال 1383 تا سال 1385 ساختند که این بلوار را با مبلغی 50میلیارد تومانی ساخته اند.این بلوار حدودا 3 کیلومتر طول و 35 متر عرض دارد و این بلوار جهت شرقی و غربی دارد.

(اگر به برقکار اندرزگو برای خدمات برقی مانند: نصب لوستر و رفع اتصالی برق و رفع قطعی برق و هر خدمات دیگر نیاز داشتید با پارس خدمت تماس بگیرید.)

انواع سیستم های الکتریکی و حفاظت الکتریکی

فیوز

وسیله ای است که به طور سری در مدار قرار می گیرد و مدار را در مقابل اتصال کوتاه و اضافه بار حفاظت می کند. به این صورت که با عبور جریان بیش از حد تعریف شده برای فیوز، سیم حرارتی داخل فشنگی فيوز ذوب شده و مدار قطع می گردد؛ چون عملکرد آن بسیار ساده است و ساختمان آن فارغ از تجهیزات مکانیکی و الکتریکی می باشد عملکرد مطمئن و قابل اطمینانی دارد.

اعزام برقکار اندرزگو برای تعویض و نصب فیوز زیر نیم ساعت به صورت شبانه روزی.

توجه

  1. اتصال کوتاه را اصطلاحاً به طور عامیانه اتصالی می گویند و مفهوم آن این است، که دو سیم غيرهم پتانسیل به هم متصل شوند؛ مثل اتصال بین فاز و نول یا اتصال بین دوتا فاز مختلف؛ مثلاً در شبکه سه فاز.

  2. اضافه بار یا اضافه جریان به این مفهوم است، که مصرف کننده بیش از حد تعریف شده و نرمال از شبکه جریان دریافت می کند. این مسأله زمانی اتفاق می افتد، که مصرف کننده های زیادی (مثل لامپ های زیاد) به مدار متصل شده باشد، یا یک مصرف کننده دچار عیب و ایراد شده باشد (مثلاً بلبرینگ موتور شکسته باشد).

    فیوزها در شکل های متفاوتی وجود دارند؛ مانند فیوز فشنگی، فیوز کتابی، فیوز شیشه ای، فیوز سیگاری با CARRIER و … که اساس کار آنها ذوب شدن سیم داخل آنها است.

  3. اعزام برقکار اندرزگو به صورت برقکار شبانه روزی زیر نیم ساعت.

ساختمان فیوز فشنگی

١- پایه، ۲- کلاهک و ۳- فشنگ

پایه فیوز

در اندازه های استاندارد 25A، 63A، 100A، 200A وجود دارند و طبق جدول زیر برای فشنگی های

مختلف استفاده می شوند. اگر جریان فشنگی کمتر از اندازه فيوز باشد از یک رابط هم استفاده می شود. اعزام برقکار اندرزگو و تعمیر کار برق به صورت شبانه روزی.

نکته

  1. رابط به منظور خوراندن فیوزهای با آمپر پایین تر از حد پایه فیوز استفاده می شود؛ مثلا فشنگی 16 آمپر در پایه فيوز ۲۵ با کمک رابط قرار می گیرد.

    پایه فیوز فشنگی دوتا پیچ دارد، که پیچ ته آن ورودی و پیچ متصل به کلاهک خروجی می باشد.

  2. توجه به ورودی و خروجی جهت ایمنی کار الزامی است.

کلاهک

بدنه آن عایق و دارای یک نقاب شیشه ای است و وظیفه آن نگه داشتن فشنگی در پایه فیوز می باشد.

فشنگی برقکار اندرزگو 

محل نگهداری سیم حرارتی فیوز است و سیم حرارتی آن در داخل براده هایی از سرامیک، پودر چینی یا خاک نرم کوارتز همراه با ماسه قرار دارد و جرقه حاصل از قطع شدن سیم حرارتی را سریع خنک کرده و بلافاصله قطع می کند.

 روی سر فشنگی که از شیشه کلاهک پیداست، پولکی به رنگ های مختلف وجود دارد و هر رنگ بیانگر یک جریان خاص است. همچنین وقتی دیده شود پولک افتاده، به این معنی است که فیوز ذوب شده در جدول زیر رنگ پولک ها نشان داده شده است. اگر چه که بهتر می باشد مقدار جریان را از روی نوشته روی بدنه ببینیم.

برقکار
( برقکار اندرزگو )

فشنگی ها در دو نوع تند کار و کند کار ساخته می شوند. نوع تند کار مدار را سریع تر و نوع کند کار کمی دیرتر قطع می کند نرخ تند کار با حرف GL یا GF در مدارات روشنایی استفاده می شود. نوع کند کار برای مدارات راه اندازی موتور استفاده می شود و با حرف GG نشان داده می شوند. اعزام برقکار اندرزگو برای رفع اتصالی برق.

فیوز کاردی یا چاقویی یا فشاری

عملکرد آن مانند فیوزهای فشنگی مبتنی بر ذوب شدن اِلمان حرارتی داخل فيوز است و تفاوت آن با نوع فشنگی در قدرت قطع بالاست؛ یعنی می تواند جریان های بسیار زیاد ناشی از اتصال کوتاه را بدون خراب شدنشان قطع کند. این فیوزها در تابلوهای توزیع برق با توان بالا استفاده می شود، در دو نوع NH و HH وجود دارند. جازدن یا در آوردن آن با وسیله ای به نام فیوز کش انجام می شود.

اعزام برقکار اندرزگو و برقکار فوری به صورت شبانه روزی به تمام مناطق تهران.

فیوز شیشه ای

بیشتر در تجهیزات الکترونیکی استفاده می شود و مانند فیوز فشنگی عملکرد قطع مدار با ذوب شدن سیم داخل آن است.

فیوز CARRIER یا سیگاری یا سکسیونری

این فیوزها عملکردی شبیه فیوز فشنگی دارد و دارای پایه ای شبیه به فیوزهای مینیاتوری. در انواع تک فاز، سه فاز و دو قطبی ساخته شده اند. این فیوزها پس از عملکرد باید تعويض شوند.

اعزام برقکار اندرزگو برقکار آنلاین زیر نیم ساعت.

کلیدهای مینیاتوری

که به آن MCB هم گفته می شود جزء کلیدهای فشار ضعیف هستند، که معمولاً در جریان های پایین و در تابلوهای توزیع با توان کم برای حفاظت مدارات کنترل و فرمان و تاسیسات برقی مورد استفاده قرار می گیرند. در انواع تک فاز، دوقطبی و سه فاز ساخته می شوند.

MCB مخفف کلمات Mini Circuit Breaker؛ به معنای مدارشکن کوچک است.

اعزام برقکار تهران و برقکار اندرزگو برای تعویض مینیاتوری.

برقکار اندرزگو
( برقکار اندرزگو )
  • از مزایای کلید مینیاتوری نسبت به فیوزها این است، که پس از عملکرد به راحتی ریست شده و نیاز به تعویض چیزی ندارند. کلیدهای مینیاتوری MCB مدار را در مقابل اتصال کوتاه و هم اضافه بار حفاظت می کنند.

طريقه عملکرد

در داخل کلید مینیاتوری دو عامل مغناطیسی و حرارتی وجود دارد. عامل مغناطیسی یک سیم پیچ کوچک چند دوری با قطر زیاد قرار گرفته، که با برق خروجی سری شده است و عامل حرارتی یک بی متال است، که آن هم به صورت سری قرار گرفته است. 

اعزام برقکار اندرزگو و برقکار ساختمان زیر نیم ساعت. 

در صورتی که در مدار اتصال کوتاه ایجاد شود، جریان شدیدی از کلید عبور خواهد کرد که باعث می شود عامل مغناطیسی (سیم پیچ با قطر زیاد) نیروی محرکه مغناطیسی بالایی پیدا کند و هسته آهنی داخل خود را به شدت جذب کرده ( برقکار اندرزگو ) و در نتیجه مکانیزم قطع کلید انجام گردد و در صورتی که اضافه بار به وجود آيد؛ مثلاً از مینیاتوری ۱۶ آمپری جریانی به اندازه ۲۰ آمپر عبور کند، عامل حرارتی (بی مثال) تحت تأثیر قرار گرفته، آرام آرام شروع به گرم شدن می کند، پس از مدتی بسته به اندازه جریان عبوری اضافی مکانیزم قطع کلید را فعال می کند و کلید قطع می شود. در چنین حالتی که در اثر اضافه بار مدار قطع می شود، باید به کلید فرصت داد تا با گذر زمان و سرد شدن به حالت اول خود برگردد.

برقکار اندرزگو 

توجه

بعضی کلید ها هستند که به آن کلید جدا کننده گفته می شود و بسیار شبیه MCB است. این کلید ها حفاظت کننده نیستند و فقط نقش باز یا بسته کردن مدار را به عهده دارند. برای تشخیص کلید جدا کننده از کلید حفاظت کننده MCB باید به علامت های درج شده روی کلید توجه کرد.

پارامترهای نوشته شده روی کلید مینیاتوری

مشخصات روی فیوز مینیاتوری و جریان هایی که روی فیوز نوشته شده است. در فیوزهای مینیاتوری دو نوع جریان مطرح است.

  • جریان لحظه ای مربوط به قدرت قطع (اتصال کوتاه)
  • جریان نامی

جریان لحظه ای

روی فیوزها جریانی نسبتاً بزرگ نوشته شده؛ مانند ۶۰۰۰ یا ۳۰۰۰ و معمولاً این عدد در یک کادر مستطیل شکل قرار دارد. جریان لحظه ای به جریانی گفته می شود، که در یک لحظه (کمتر از یک ثانیه) فیوز توانایی تحمل این جریان را دارد.

جریان نامی

به حداکثر جریان مجازی گفته می شود، که یک فیوز توانایی تحمل آن را دارد و اگر جریانی بیش از جریان نامی (که روی فیوز نوشته شده است) باشد و از فيوز عبور کند، فیوز مدار را قطع می کند.

مشخصات روی فیوز مینیاتوری و تیپ فیوزهای مینیاتوری

بر روی فیوزهای مینیاتوری حروف و اعدادی نوشته شده است؛ مانند (c6) که c تیپ فیوز و ۶ جریان نامی (حداکثر جریان مجاز) فیوز می باشد.

تیپ های معمول فیوزها عبارتند از: تیپ B، تیپ C، تیپ D، تیپ K و تیپ Z.

تیپ B: این فیوزها مخصوص روشنایی می باشد، که به سرعت در مقابل جریان اضافه عکس العمل نشان می دهد. این فیوزها به فيوزهای تند کار نیز معروف هستند.

تیپ C: این فیوزها برای راه اندازی موتورهایی که توان کم داشته و جریان راه اندازی بالایی ندارند، مورد استفاده قرار می گیرند؛ مانند موتور کولرهای گازی یا پمپ های آب خانگی.

تیپ D: از این فیوزها برای موتورهای با جریان هجومی بالا که جریان راه اندازی بالایی دارند، استفاده می شود، این فیوزها تحمل جریان لحظه ۱۰ تا ۱۴ برابر جریان نامی خود را دارد و کند کار هستند.

لیست قیمت های برقکاری تهران.

تیپ K: این نوع فیوزها معمولا در مدارات قدرت مورد استفاده قرار می گیرد، حساسیت در اضافه بار در این نوع فیوز نسبت به سایر فیوزها بیشتر است؛ یعنی اگر موتور بار اضافه را تحمل کند این فیوز سریع، موتور را خاموش می کند. این فیوزها برای موتورهایی که زیر بار هستند، توصیه می شود. اعزام برقکار اندرزگو برقکار تجریش با پارس خدمت.

تیپ Z : فیوزهای تند کار حساس، در این فیوزها هنگامی که جریان عبوری از جریان نامی بیشتر شود. در یکی مدت زمان خاص (که از تمامی تیپ ها کمتر است) خیلی سریع فرمان قطع را صادر می کند. حساسیت این نوع فیوزها هم در موقع اضافه بار و هم هنگام بروز اتصال کوتاه از تمامی فیوزها بیشتر است و در صورت بروز خطا مدار را سريع قطع می کند؛ بنابراین کاربرد این نوع فیوز مینیاتوری در مدارات با حساسیت بالا؛ از جمله مدارات الکترونیکی می باشد. تحمل جریان لحظه ای در این نوع فیوزها ۲ تا ۳ برابر جریان نامی است.

زمان قطع تیپ فيوزها به ترتیب از سریع ترین عبارت است از: D-K-C- B – Z

جریان نامی (رنج) فيوزهای مینیاتوری برای استفاده به شرح زیر می باشد. اعزام برقکار سیار و برقکار اندرزگو برای نصب فیوز و مینیاتوری.

2/4/6/10/16/20/25/32/40/50/62

نکته

  1. البته در جریان های بالای ۵۰ آمپر به جای استفاده از کلید مینیاتوری MCB از کلید اتوماتیک MCCB استفاده می شود.
  2. این نکته را در نظر بگیرید، که ما چیزی با عنوان فیوز مینیاتوری نداریم و در حقیقت این قطعه کلید مینیاتوری هست که بین افراد به فیوز مینیاتوری معروف هست. در این آموزش برای درک بهتر مطلب فیوز مینیاتوری را به کار برده ایم و می بایست آن را کلید مینیاتوری بدانیم و فیوز به وسیله حفاظتی گفته می شود که یک بار مصرف بوده و قابل ذوب شدن است. اعزام برقکار اندرزگو برای نصب سنسور برای راه پله. 

  3. در ساختمان های مسکونی و تجاری برای مدارات روشنایی از سیم 1.5 mm2و مینیاتوری  10A تیپ B  برای مدارات پریز از سیم 2.5 mm2 و مینیاتوری 16A تیپ C استفاده می شود.

  4. به کار گیری کلید مینیاتوری برای قطع و وصل مدار مجاز نیست.

محاسبات جریان دهی کلید مینیاتوری MCB برقکار اندرزگو

جریان دهی کلید مینیاتوری MCB متناسب با دما و هم‌جواری تغییر می کند و با افزایش تعداد کلیدهای مینیاتوری در کنار هم داخل تابلوی تقسیم و افزایش دمای محیط ظرفیت جریان دهی کلید مینیاتوری از مقدار نامی کاهش می یابد.

جداول زیر در این امر به ما کمک می کنند.

 

جدول آمپر های مینیاتوری در درجه حرارت های مختلف. ( برقکار اندرزگو )

جدول ضریب کاهش باردهی کلید های مینیاتوری ناشی از هم جواری آن ها

در یک تابلوی تقسیم واحد تعداد شش عدد کلید مینیاتوری نصب شده است. یکی از این کلید های مینیاتوری B10 است. اگر دمای محیطی این تابلوی نصب شده حداکثر 4۰ درجه سانتیگراد باشد، میزان جریان دهی این کلید مینیاتوری چقدر خواهد بود؟

چون تعداد کلید های هم‌جوار ۶ عدد است. طبق جدول فوق ضریب هم‌جواری 0.8 خواهد شد و چون دمای محیط  40 درجه است، باردهی این کلید طبق جدول فوق 9.7 خواهد بود. اعزام برقکار اندرزگو به صورت شبانه روزی .

پس با اعمال این ضرایب میزان باردهی مجاز این کلید 7.76 آمپر خواهد بود و باید در همین حد به آن لامپ وصل کرد.

I=9.7*0.8=7.76A

جدول مقطع سیم و شدت جریان وسیله حفاظتی

در استفاده از این جدول به نکات زیر توجه کنید.

این جدول طبق استاندارد VDE0100 می باشد و از قدیم در ایران استفاده می شده و معمول بوده است.

این جدول ارتباط جریان نامی وسیله حفاظتی و سطح مقطع هادی را مشخص می کند.

شرح گروه هایی که در این جدول گفته شده به شرح زیر است:

گروه ۱: یک یا چند هادی عایق در لوله البته ملاک حداکثر سه تا سیم در لوله است و اگر بیشتر شد ضریب تصحيح از روی نمودار ضریب تصحيح F باید اعمال شود.

گروه ۲: کابل های چند رشته ای بدون زره، کابل های قابل انعطاف و مشابه آن ها.

گروه ۳: هادی های عایق و کابل های تک رشته ای در هوای آزاد که فاصله آنها با دیوار یا از هادی های عایق یا کابل، کم تر از قطر هادی عایق با کابل نباشد.

این جدول برای لوازم حفاظتی زیر قابل استفاده است:

  • فيوز ها برای حفاظت هادی ها و کابل ها
  • کلیدهای خودکار مینیاتوری برای حفاظت هادی ها و کابل ها
  • کلیدهای خودکار برای حفاظت هادی ها و کابل ها
  • برقکار اندرزگو 

از این جدول برای هادی های زیر می توان استفاده کرد:

  • هادی های عایق
  • کابل ها در محیطی با دمای ۳۰ درجه سانتی گراد (به شرطی که در زمین دفن یا در آب غوطه ور نباشند)

این جدول بر اساس دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتی گراد و جریانی که مداوم است، تنظیم شده است.

این جدول در اصل در استاندارد VDE0100 برای هادی های مس و آلومینیوم تهیه شده و چون در تأسیسات کشور ما از هادی مس اغلب استفاده می شود؛ فقط مقادیر مربوط به مس را در اینجا گفته ایم.

قبل از استفاده از جدول نکات مربوطه را از قسمت جدول مقطع سیم و شدت جریان وسیله حفاظتی مطالعه فرمایید.

برقکار اندرزگو
( برقکار اندرزگو )

که دما از 30 درجه سانتی گراد بیشتر باشد، ظرفیت جریان مجاز سیم و کابل کمتر خواهد شد و باید اعداد جدول را در ضرایب جدول زیر ضرب کرده و مقدار صحیح را به دست آورد.

ضرایب تصحيح جریان مجاز سیم و کابل بر حسب تغییرات درجه حرارت محیط از ۳۰ درجه سانتیگراد

حداکثر بار مداوم مجاز به صورت درصد مقادیر مندرج در جدول

درجه حرارت محیط –

(درجه سانتیگراد)

عایق پی- وی -سی

عایق لاستیکی

93

93

بیش از 30 و حداکثر تا 35

87

82

بیش از 35 و حداکثر تا 40

79

71

بیش از 40 و حداکثر تا 45

71

58

بیش از 45 و حداکثر تا 50

61

بیش از 50 و حداکثر تا 55

 

مثال

در صورتی که تعداد ۵ رشته سیم با مقطع 1.5mm2 و عایق pvc درون یک لوله قرار گرفته باشد و دمای محیط به دلیل وسایل گرمازا حدود 4۰ تا 4۵ درجه باشد، تعیین کنید جریان مجاز سیم فاز 1.5mm2 را درون این لوله و اندازه فيوز مربوطه:

چون تعداد رشته سیم داخل لوله ۵ تا و مقطع سیم مورد نظر1.5mm2 است، در حالت نرمال (دمای زیر ۳۰ درجه و تعداد سیم تا سه تا) جریان مجاز سیم ۱۵ آمپر و فیوز مربوطه ۱۰ آمپر خواهد بود؛ اما به خاطر تعداد بالای سه تا سیم از نمودار ضریب تصحيح f با توجه به تراکم ۵ رشته سیم ضریب 0.81 و به خاطر دما (۴۰ تا ۴۵ درجه و جنس عایق pvc) ضریب تصحیح 0.79 را خواهیم داشت.

سامانه اعزام برقکار اندرزگو و برقکار به تمام مناطق تهران پارس خدمت.

پس جریان مجاز سیم:

1.5*0.81*0.79=9.59 A

با توجه به جدول نزدیکترین عدد جریان مجاز را به 9.59 پیدا می کنیم، که میشود عدد ۱۱ که فیوز آن 6A